O projektu

Nákup z farmy je unikátní projekt českých soukromých farmářů a zpracovatelů, díky kterému se tou nejkratší cestou dostávají na stůl českých zákazníků tradiční české potraviny té nejvyšší kvality. Všechny produkty jsou čerstvé, bez éček, umělých konzervantů, stabilizátorů a barviv. Projekt doplňuje a rozvíjí službu “Mléko z farmy”, která funguje již od roku 2010

Pojízdné farmářské tržiště s více než 1 700 prodejními zastávkami a doručením až k Vám domů.

  1. Všechny výrobky se k Vám dostávají přímo od konkrétního výrobce bez překupníků a obchodníků.
  2. V systému „Nákup z farmy“ prodáváme výhradně výrobky pocházející od zúčastněných farmářů, kteří ručí svým jménem za vysokou kvalitu své produkce i za správné zacházení se zvířaty i půdou.
  3. Nejsme překupníci ani průmysloví velkovýrobci. Jsme čeští farmáři a zpracovatelé, rodinné firmy, které staví na kvalitě, rodinné tradici a odpovědnosti.

Účastníci systému Nákup z farmy

Němcova selská mlékárna Radonice

Provozovatel a garant celého systému. Mlékárna je již od roku 1994 součástí Němcovy farmy v Radonicích, kde Němcovi hospodaří již řadu generací, v současné době na 850 hektarech půdy. Mlékárna dodává do Nákupu z farmy široký sortiment výrobků od čerstvého mléka, jogurtů, másla a tvarohu až po sýry, zakysané nápoje, dětské tvarohové krémy či zmrzlinu. Veškeré zpracovávané mléko pochází od partnerů systému „Nákup z farmy“. Němcova selská mlékárna Radonice se stala Firmou roku 2014 ve Středočeském kraji a je držitelem ocenění „Českých 100 nejlepších 2013“ v kategorii zemědělství a potravinářství. Od roku 2010 je provozovatelem služby „Mléko z farmy.“

Více o farmáři

Farma Rychvald

Farma Rychvald je rodinná farma s dlouholetou tradicí, která leží v podhůří Beskyd, nedaleko Ostravy. Již řadu let se specializujeme na chov a výkrm krůt. Naše krůtí farma nabízí zdravé, dietní a chutné maso a výrobky z krůtího masa, ale také krocany, krůty a rozkrmená krůťata pro chovatele. Pod značkou „Česká krůta“ poskytujeme to nejlepší pro vaši osobní spotřebu nebo další prodej či chov. Jsme tu pro všechny, kdo chtějí jíst zdravě.

Více o farmáři

Rakytníkový krámek

V malebné jihočeské vesničce s krásnou a zdravou přírodou jsme založili malou rodinnou firmu. Zabýváme se výrobou sirupů, extraktů, tinktur, bylinných směsí a mastí nejen z rakytníku, ale i z dalších bylin dle poptávky stejně smýšlejících zákazníků. 
Preferujeme zejména čisté přírodní produkty bez konzervantů, umělých barviv, parabenů a dalších přídavných náhražek, které jsou typické zejména pro velkovýrobu. Tinktury jsou jemně potencované a jsou bez alkoholu. 
Všechny použité receptury jsou naše vlastní a tím i originální.

Více o farmáři

Bylinkový ostrov

Naše bylinková farma se nachází  v katastru obce Ostrov v Podkrkonoší a hospodaří na necelých 2 ha orné půdy. V současné době pěstujeme přes 20 druhů léčivých bylin a rádi bychom tento sortiment do budoucna rozšířili. 

Více o farmáři

Farma Ostrovec

Farma OSTROVEC s.r.o. v Pozďatíně, kde se chová cca 100 kusů ovcí mléčného plemene LACAUNE.


Ovečky nám dávají výborné kvalitní mléko, které přímo na farmě zpracováváme.


Naše výroba je registrovanou potravinářskou výrobou a je pod stálým veterinárním dohledem.


Dojná a tedy i sýrová sezóna začíná na našem statku někdy koncem dubna až začátkem května, zaleží na tom, jak se ovečky rodí.


Ze syrového ovčího mléka se vyrábí výrobný zrající sýr "Mančego".


Více o farmáři

Isokor

ISOKOR je česko-slovenská rodinná značka, která se dlouhodobě věnuje výzkumu nanotechnologií inspirovaných přírodou.
Díky několikaletým zkušenostem se zpracováváním přírodních bio olejů přinesla nová divize společnosti světově jedinečné produkty z řady biotechnologií. Inovativní řada ISOKOR Green Cleaner, odkazující na návrat k přírodě, spojuje výhody ekologických a biologicky rozložitelných čisticích prostředků s mimořádnou účinností a všestranností. Dokážeme tak více než konkurovat klasickým chemickým čisticím prostředkům pro domácnosti i firmy. Prémiové bio čisticí prostředky nové generace tak hrdě pojíme s naším heslem: „ISOKOR – měníme svět čištění“

Více o farmáři

Mangalica - Jiří Sekera

Naše firmička nikdy nebude a ani nechce konkurovat velkým společnostem, ale chceme nabídnout něco jiného a zajímavého. Vaření našich produktů je spíše pro naší radost, a pro dobrý pocit, že děláme, doufám, něco dobrého, s čím budou naši zákazníci spokojeni.

Více o farmáři

Pelikans

Jsme párek Pelikánů, kteří milují cestování a ještě více dobrou kuchyni. Rádi vaříme a poznáváme všechny chutě, které život nabízí. Procestovali jsme několik exotických zemí, poznali vůně tamních kuchyní a o získané zkušenosti a recepty obohatili i naší kuchyni. Naše hnízdo se rozrostlo o dalšího Pelikánka, a tak jsme cestování (prozatím) pověsili na hřebík. O to více se nyní věnujeme vymýšlení nových receptů a kombinací chutí.

Více o farmáři

Cidrerie Kliment

Přírodně perlivý český cidre vyrábíme z čerstvého moštu metodou dlouhé fermentace (minimálně 9–18 měsíců). Náš cidreje nefiltrovaný, bez pasterizace a jakéhokoli doslazení. Díky přírodnímu způsobu výroby a původu jablek je naše výroba od počátku v režimu ekologického zemědělství (BIO certifikace). 

Více o farmáři

Bujóny Pajiva

Domácí bujóny z Pardubického kraje

Více o farmáři

Farma rodiny Královy

Hospodaření rodiny Králových, na farmě v Břežanech II., se datuje od roku 1991. Na počátku jsme obhospodařovali rodinných 60 ha a nyní obděláváme 380 ha. Dříve jsme se zabývali rostlinnou výrobou a chovem dojnic. Dnes se věnujeme pouze pěstováním polních plodin. Od léta 2016 provozujeme chov nosnic na podestýlce.

Více o farmáři

Krkonošské mikrobylinky

Mikrobylinky z Krkonoš

Více o farmáři

Restaurace U Veverky

Výborné masové zavařeniny z hospůdky v pražských Dejvicích

Více o farmáři

Farma Rudimov

Vyzrálé jehněčí a kůzlečí maso z oblasti Bílých Karpat

Více o farmáři

AL RAGU

Vyzkoušejte naše zavařená Ragú a Sugo. Používáme jen takové ingredience, za které bychom daly ruce do ohně a nepoužíváme žádné konzervanty.

 

Více o farmáři

Rybí zahrada

Aquaponie spojuje pradávné přírodní principy s poznatky moderního světa. 

Více o farmáři

Wolfino

Etická produkce kokosového oleje

Více o farmáři

Konečně vývar

Jádro tvoříme dva, jsme bráchové Jarda „Jaruna“ a Honza Váchovi. Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii. 

Více o farmáři

Šufánek

"Šufánek jsme společně založili před šesti lety a pustili se do výroby kvalitních a chutných ořechových másel."

Jejich kouzlu jsme propadli při pobytu v Kanadě. Tato pochoutka nás dostala nejen svou chutí, ale i svou vydatností a blahodárným vlivem na zdraví. Po návratu zpět do Česka jsme bohužel nenašli nic, co by se blížilo našim představám o kvalitním ořechovém máslu. A tak nezbylo než začít vyrábět vlastní.

Více o farmáři

Ekologická farma Psinice

Líbí se nám koncept přírodních zahrad a ekologického pěstování bez chemie, proto se budeme snažit vše uspořádat a hospodařit tak, abychom co nejméně poškodili ten kus krásné louky uprostřed naší vesnice. Samozřejmě, že nám to musí i vydělat na obživu, ale určitě nepůjdeme cestou drancování půdy a zvyšování výnosů sypáním desítek kil chemického hnojiva. Pořídíme radši hejno slepic, protože zkvašené slepičince jsou to nejlepší hnojivo. A taky vyzobou spoustu škodlivého hmyzu.

Více o farmáři

Český chřest

Český chřest byl tradičně ve světě pojmem a známkou té nejvyšší kvality. O mezinárodním věhlasu našeho „bílého zlata“ se přitom v jeho domovině téměř nevědělo za Rakouska-Uherska mířil například běžně na císařský dvůr ve Vídní, do Německa či do Říma. Během První republiky se vyvážel i do Francie – svého času měl světoznámou pověst, které se vyrovnalo snad jen plzeňské pivo

Více o farmáři

Horňácká farma

Horňácká farma s.r.o. sídlí v Hrubé Vrbce naproti evangelického kostela. Hospodaříme ekologicky, protože ekologické zemědělství je pokrokový a moderní způsob hospodaření, který staví na tisíciletých zkušenostech našich předků. Na farmě chováme skot, prasata, miniprasata, ovce, kozy, husy, koně a jednoho osla. Všechna zvířata chovaná na farmě mají možnost volného pohybu a jsou krmena výhradně krmivem, které si sami vypěstujeme na loukách a polích, které nijak chemicky neošetřujeme. Ekologicky pěstované potraviny obsahují více vitamínů a antioxidantů, naopak v nich nejsou zbytky pesticidů, proto je i maso ekologicky chovaných zvířat hodnotnější.

Více o farmáři

Seneb

Jsme rodinná společnost z Vysočiny a máme rádi dobré jídlo. Dobré jídlo bez příměsí, bez éček, bez zbytečných věcí „navíc“, které jen zabíjí čistou chuť. Znáte to, přijdete domů, přepadne Vás hlad, ale Váš mlsný jazýček by chtěl něco nového, originálního, něco výjimečného. A přesně to jsou naše pomazánky, které vyrábíme ručně s láskou k poctivému jídlu. Naše receptury pečlivě vyvíjíme s důrazem na neotřelé kombinace a zachování čisté chuti původních ryze rostlinných surovin.

Více o farmáři

Ferco

Ferco je česká firma vyrábějící kvašené produkty bez umělých a konzervačních látek a minimálního používání soli. 

Fermentované, to znamená kvašené -živé, tedy bez tepelných úprav a sterilizace ničící prospěšné látky a mikroorganismy.

Více o farmáři

Farma rodiny Královy

Rodina Králova se zaměřuje na rostlinnou výrobu a od roku 2016 také na chov slepic na podestýlce.

Více o farmáři

Farma rodiny Brožkových

Rodina Brožkova a její firma Bromil pěstují od roku 2007 ve svých sadech na cca 60 hektarech třesně, višně, jabloně, hrušně a švestky. Pěstují ovoce jak pro přímou konzumaci, tak pro mošty.

Více o farmáři

Farma Václava Myslivce

V radonickém zooparku chovají jak hospodářská, tak divoká zvířata střední Evropy. Řada zvířat zde najde doživotní útočiště a domov, protože původní domov byl zrušen, či byla zvířata již nežádoucí.

Více o farmáři

Jana Kubová - Domácí dobroty

Paní Kubová začala ovoce sušit nejprve pro svou vlastní potřebu, zejména pro své děti a postupem času se z koníčku stalo plnohodnotné podnikání. Nicméně ani tak se ze sušení nevytratil osobní přístup a důraz na kvalitu produkce- ostatně svým dětem přeci dáváte jen to nejlepší :-). 

Více o farmáři

Šárka Hadrbolcová - Marmošky od Jožky

Domácí marmelády z českého ovoce oceněné mnoha českými i zahraničními cenami.

Více o farmáři

Olejový mlýn v Petrávči

Rodinný mlýn lisující na Vysočině ty nejčistší extra panenské oleje vyhledávané nejlepšími pražskými kuchaři.

 

Více o farmáři

Farma Čivakuře

Farmu a 3 hejna slepic najdete v Milovicích n/L a v okolních obcích Jiřice, Lysá nad Labem a Stratov. Slepice žijí volně na pastvinách, na snášení si mohou vybrat mezi samostatnými kurníky nebo prostornými halami v přírodním prostředí. Postupně se farma rozrostla o kravičku Jersey, 15 ovcí a 20 koz, které poskytují mléko na certifikované BIO kozí sýry.

Více o farmáři

Zvěřinový závod Maxmilián

Rodinný zvěřinový závod Maxmilián sídlí v čistém prostředí Hostína u Mělníka, nedaleko zdroj pitné vody pro Středočeský kraj. Do provozu byl uveden v prosinci roku 2010 a splňuje ty nejpřísnější veterinární normy.

Více o farmáři

Knedlíky Láznička

Tajemství našich výrobků spočívá v kvalitních surovinách, které mícháme v poměru, který dodržovaly naše babičky při přípravě nedělního oběda.Do našich knedlíků nepoužíváme žádné konzervanty ani potravinářská barviva.Čerstvě umletou mouku dovážíme přímo ze mlýna, který se specializuje na tu nejnáročnější klientelu. Bramborové knedlíky vyrábíme skutečně z brambor. Pro plněné knedlíky používáme vysoce kvalitní uzenou vepřovou kýtu. Pečeme si vlastní pečivo, které je speciálně vyladěné pro knedlíky. To nám umožňuje vyrábět vynikající karlovarské a špekové knedlíky, které potěší oko i ústa. Ovocné knedlíky plníme kusovým ovocem.Kouzlo domácí chuti knedlíků Láznička je zaručeno kombinací několika faktorů.

Více o farmáři

Nákup z farmy

 

Více o farmáři

Karamel od Vaška

Karamelovna Český Krumlov

Všechny ty voňavé procesy se odehrávají v našem karamelovém království v Českém Krumlově. Čím dál tím více k nám přijíždí lidé z celé republiky. Jsou zvědaví na tekuté karamely a různé variace jejich chutí. Také na historii, výrobu či recepty. Ochutnají vše co máme a odvezou si právě tu svou vybranou laskominu. Vlastně jsme, netuše, vytvořili místní specialitu. Že se tomu říká gastroturistika a že náš karamel bude takto vyhledávaný jsme netušili. A už vůbec by nás nenapadlo, že k nám budou jezdit i ze zahraničí.

Je opravdu co ochutnávat a těší nás skvělé odezvy zákazníků na naše karamelové hrátky. Proto se těšte na nové druhy, nápady nám již zrají v hlavě. Mnohé z nich, hlavně ty "s Bylinkou", máme jen v minilimitovaných edicích a ochutnáte a zakoupíte je jen v karamelovně. Těšíme se na Vás, jen se prosím ozvěte dopředu, abychom na sebe měli čas.

Více o farmáři

Micro Greens

 Microgreens – mikro zelenina jsou malé rostlinky zeleniny (nezaměňovat s klíčky nebo výhonky) sklizené těsně poté, co se vyvinuli děložní lístky (a možná s jednou sadou pravých listů).

Vysokým obsahem vitaminů, minerálů a antioxidantů se řadí mezi superpotraviny.

Je určena pro lidi zaměřenými na výživu, nebo se používá jako vizuální a chuťová složka, především v restauracích s dobrým jídlem.

Více o farmáři

Frolíkova pražírna

Frolíkova káva je vyhledávanou značkou pro všechny znalce a milovníky kávy. Tato značka si již od roku 1992 buduje své pevné místo mezi nejkvalitnějšími českými výrobci kávy. O tom, že si tuto kávu oblíbilo již velké množství lidí svědčí i několik ocenění a to nejen v ČR, ale i v zahraničí. Dalším ukazatelem kvality a oblíbenosti této značky je skutečnost, že patří k jedné z mála káv s dlouhou tradicí na českém trhu.

Více o farmáři

Farma rodiny Millerových

Náš největší dodavatel mléka a spoluzakladatel služby “Mléko z farmy“. Rodinná farma Millerových chová 100 krav plemene holštýn a 45 kusů speciálního plemene jersey, které vyniká vysokou tučností mléka. Zvířata jsou chována v moderních vzdušných stájích, kde mají volnost pohybu s možností venkovního výběhu. Krmení pochází z vlastních polí, kterých Millerovi mají na starosti více než 800 hektarů. Kromě klasických plodin mají také ovocné sady, z jejihž ovoce produkují pro „Nákup z farmy“ přírodní mošty.

Více o farmáři

Farma rodiny Martinkovy

Martinkovi dodávají pro „Nákup z farmy“ farmářská kuřata pod značkou FITaFER. Jejich unikátní způsob chovu kuřat v sobě spojuje moderní poznatky a technologie s tím nejlepším z toho, jak chovaly kuřata naše babičky. Kuřata jsou chována v malých skupinách v prostorných výbězích vybavených hřady a rošty a mají tak možnost dostatečného pohybu. Ve stáji je přirozené osvětlení a denní režim, takže kuřata mají i dostatek času na odpočinek a spánek. V komfortním prostředí bez stresu a antibiotik v klidu rostou až 70 dnů, takže jejich maso má úplně jinou kvalitu a chuť, než je tomu u kuřat z velkochovů porážených už ve 35 dnech.

Více o farmáři

Farma Kámen

Hovězí maso a uzeniny dodává pro „Nákup z farmy“ krušnohorská Farma Kámen, která pracuje v certifikovaném BIO režimu. Svá zvířata chová v přirozeném prostředí horských pastvin bez antibiotik, hormonů či jiných „dobrot“. Součástí farmy jsou i vlastní jatka, zpracovna masa a výrobna uzenin. Maso se před expedicí nechává vyzrát ve speciálních hygienických komorách po dobu tří týdnů.

 

Více o farmáři

Řeznictví Václav Holý

Otec a syn Holých provozují svou rodinnou firmu s několikagenerační tradicí ve Velvarech. Pro „Nákup z farmy“ dodávají vepřové maso a výrobky výhradně z čuníků od pana Radosty. V nabídce tak najdete nejen kvalitní vepřové, ale také tradiční produkty jako uzené maso, tlačenku, prejt, paštiky či salám, objednat si můžete třeba kompletní zpracovanou zabijačku z půlky nebo celého prasete připravenou pro uložení do mrazáku. Ve výrobcích nenajdete žádné dusitany, rychlosůl ani stabilizátory a sójové náhražky, ale pouze kvalitní maso a koření zpracované tradičními poctivými postupy.

Více o farmáři

Farma rodiny Cihlářovy

Rodinná farma Cihlářových se zaměřením především na chov včel a prodej medu je situována do malebného okolí Mělnicka. Farma se věnuje nejenom produkci mědu, ale také chovu včelstev pro zájemce z menších včelařů.

Více o farmáři

Pavel Vondráček

Rodinné ovocnářství s dlouholetou tradicí. V současnosti hospodaříme na cca 25 hektarech plochy sadů. Námi pěstované plodiny jsou jablka (Golden D., Gala, Rubinola, Bohemia, Topaz, Jonagored, Red Prince, Braeburn. Velox), hrušky (Erica), švestky (Lepotica, Stanley, Tophit, Toptaste, President), meruňky(Lescora, Harcot, Harlayne, Harogem, Bergeron, Goldrich), broskve (Redhaven, Cresthaven), višně (Fanal), rybíz červený, černý. Vybrané polodiny jsou zavlažovány kapkovou závlahou. Jabloně mají nosnou konstrukci sadu s protikroupovým systémem. Plodiny sklízíme jak mechanizovaně (rybíz, višně), tak ručně. 

Více o farmáři

1. Selský pivovárek a statek Nový Dvůr

Třešničkou na dortu v našem sortimentu je originální pivo z 1. Selského pivovárku v Kroměříži, který je součástí farmy rodiny Váňových. Ti hospodaří na úrodné Hané na zhruba čtyřech stech hektarech a ve svém minipivovaru vaří speciální piva podle vlastních receptur, samozřejmě pouze z přírodních surovin, jako je slad a chmel.

Více o farmáři

Vinařství rodiny Kosíkovy

Historie vinařství se začala psát již před 100 lety, kdy prastařeček Kosík založil svoje první vinice v Dolních Bojanovicích. V tradici rodu pokračoval i stařeček Kosík v Mikulčicích a p.Cyril Kosík- otec majitele vinařství již ve Tvrdonicích. Na počátku 90.let začal Cyril Kosík vysazovat postupně vinice ve dvou vinařských tratích- Nové Vinohrady obec Tvrdonice a Stará Hora- obec Týnec.

Více o farmáři

Farma Ondřeje Bačiny

Také Ondřej Bačina je pokračovatelem starého selského rodu. Z jeho podestýlkového chovu slepic v Klíčanech pocházejí naše čerstvá vejce. Slepice mají dostatek prostoru a volného pohybu a jsou krmeny výhradně krmivy vypěstovanými na vlastních polích.

Více o farmáři

Koláčkova pekárna

Koláčkova pekárna je rodinná firma specializující se na pečení 100% žitného pečiva. Momentálně pečeme 11 druhů 100% žitného chleba z žitného kvásku. V každém chlebu jsou vedle dané ingredience 3 druhy semínek (slunečnice, len a dýně). Kvásek si vyvádíme od začátku vlastní. Záleží nám na jednotlivých ingrediencích, které si do chleba vybíráme sami.

Více o farmáři

Pekařství Moravec

Pekařství Moravec je klasickou rodinnou firmou, která vznikla v roce 1991. K pekárně se širokým sortimentem pekařských výrobků postupně přibyly i vlastní prodejny a rozvozová služba. Pro „Nákup z farmy“ Pekařství Moravec dodává tradiční český selský chleba, bez stabilizátorů, enzymů a konzervantů.

Více o farmáři

Čerstvé těstoviny - Jolana Brabcová

Denně vyráběné čerstvé těstoviny dle tradičních italských receptur, ale vyráběné v Čechách.

Více o farmáři

Cukrárna Marcipánka

Cukrárna Marcipánka vznikla po nákladné rekonstrukci prostor po zámečnické dílně a v červenci 1995 zahájila výrobu vlastních dortů a zároveň prodej v malé, ale útulné prodejně s dvanácti místy k sezení.
Postupně svými službami získala širokou klientelu i z řad diplomatických služeb a vládních činitelů (již 2x ji navštívil prezident Václav Klaus).

Více o farmáři

Ekofarma Kosařův mlýn

Ekofarma Kosařův mlýn se rozkládá v čisté krajině údolí řeky Kocáby ve středním Povltaví, mezi Novým Knínem a Štěchovicemi. Pracuje a produkuje potraviny v režimu BIO, dodržuje tedy všechna nařízení pro produkci masa v ekologicky citlivém režimu, nepoužívá pesticidy, hormony ani jiné nedovolené chemické látky.

Více o farmáři

Farma Chmel

Rodinnou farmu v Třebusicích dnes vlastní a provozuje mladá rodina Vojtěcha Švarce a Michaely Nečasové. I oni navazují na dlouhou rodinnou tradici a jsou naším významným dodavatelem mléka od svých padesáti krav.

Více o farmáři

Farma Vlastimila Strnada

Pan Strnad je se svými sedmi dojnicemi naším nejmenším dodavatelem mléka. Jeho kravky, z nichž každá má své jméno, se těší té nejindividuálnější péči, za kterou se odměňují vynikající kvalitou mléka.

Více o farmáři

Farma rodiny Roubíčkových

Roubíčkovi jsou jedni z mála, kteří vydrželi soukromě hospodařit i během totality. K jejich usedlosti dnes patří 75 hektarů půdy, dlouhodobě se specializují na pěstování raných brambor. Pro „Nákup z farmy“ do radonické mlékárny dodávají mléko od svých 12 krav.

Více o farmáři

Farma Pavla Radosty

Na farmě u Radostů se věnují chovu prasat. Odchovávají si vlastní selátka od stovky prasnic. Čuníci jsou chováni na denně vyměňované čisté slámě, krmeni pouze krmivy vyrobenými na farmě, a to až do porážkové hmotnosti cca 140 kg. Jejich maso je tak oproti zvířatům z velkochovů, která jsou porážena v hmotnosti okolo 110 kg, patřičně vyzrálé a díky kvalitnímu krmení a individuální péči také velmi chutné a dobře zpracovatelné.

Více o farmáři

Farma Trněný Újezd

Hospodaříme na 220 ha půdy, přičemž zhruba polovinu tvoří orná půda a polovinu travní porosty. Zabýváme se chovem masných plemen skotu, ovcí, prasat a drůbeže, a chovem a ustájením koní. Trvalé travní porosty slouží převážně jako pastviny pro naše zvířata a jako zdroj sena a senáže. Na orné půdě pěstujeme pšenici, oves, ječmen, kukuřici a brambory. Vlastní rostlinnou produkcí si tak zajišťujeme většinu krmiv. Kvalita je ve všech ohledech pro nás na prvním místě.

Více o farmáři

Farma Semice - Ing. Jan Procházka

Rodina Procházkova hospodaří v obci Semice již 5 generací. K obnovení hospodaření po pádu komunismu došlo v roce 1991, kdy jsme obnovili výrobu asi na 40 ha pozemků. V současné době obděláváme cca 160 ha polí. Většinu produkce tvoří brambory a zelenina, v menší míře pěstujeme obilí.

Více o farmáři

Pivovar Chříč

Pivovar ve Chříči představuje ojedinělý projekt obnovy památky a její navrácení původnímu účelu. Skupina nadšenců objevila v roce 2009 unikání objekt barokního venkovského pivovaru se sladovnou ve stavu vhodném ke zbourání a založila sdružení Propolis. Tisíce dobrovolnických dní práce a desítky drobných sponzorů postupně pomohly ke vzniku neobyčejného místa setkávání, práce i zábavy. 

Více o farmáři

Tyrolské speciality

Specializujeme se na prodej špičkových farmářských produktů z Tyrolska. Jedná se výlučně o tradičně vyrobené potraviny, kterépocházejí převážně od malých výrobců jak z rakouské, tak italské části Tyrolska. Značná část našich delikates je v bio kvalitě.

Více o farmáři

Mynappa

Původně domácí výroba kimchi pro radost se s rostoucí skupinou kamarádů, kolegů a známých, kteří si naše kimchi oblíbili, změnila ve značku a rodinnou firmu Mynappa s výrobou v Liberci.

Více o farmáři

Farma Hanka

Polabská farma Petra Hanky pěstuje pro „Nákup z farmy“ čerstvou zeleninu a bylinky. Na svých polích uplatňuje certifikovaný Systém integrované produkce zeleniny, který v sobě zahrnuje nejpřísnější postupy pro pěstování kvalitní zdravotně nezávadné zeleniny šetrné k životnímu prostředí. Systém „Nákupu z farmy“ zaručuje, že zelenina se na Váš stůl dostane rovnou z pole hned druhý den po sklizni a bez dlouhé přepravy, velkoobchodních překládek a skladování.

Více o farmáři
Mapa závozu až domů