Vaše adresa: Pro nákup je potřeba zvolit adresu a způsob dodání.

Konečně vývar

Nešli jsme na tah. Táhneme vývar.

Jádro tvoříme dva, jsme bráchové Jarda „Jaruna“ a Honza Váchovi.  

Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii. 

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“ 

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar. 

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap. 

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.

Vývar z farmářských kuřat a kořenové zeleniny

59.90 Kč / 450 ml

Vývar z hovězích žeber a morkových kostí

109.90 Kč / 450 ml

Hustá polévka se zeleninovým vývarem a lesními houbami, zjemněná máslem

74.90 Kč / 450 ml

Čirý vývar z hovězího a vepřového s kousky masa a kořenovou zeleninou

84.90 Kč / 450 ml