Tvarohová bábovka s góji a bílou čokoládou

Ingredience:

160 g selského másla
3 - 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
500 g selkého tvarohu
125 g cukru (nebo jiného sladidla)
2 odměrky vanilkového proteinu (je možné vynechat, v tom případě přidejte trochu cukru/sladidla o cca 60 g)
špetka soli
140 g dětské krupičky/hrubé mouky (pokud nedáváte protein, zvyšte množství na 200 g)
prášek do pečiva
kůra a šťáva z půlky citronu
malá hrst góji
malý panák rumu
50 g bílé čokolády na ozdobu

Postup:
Góji si namočte do rumu a nechte min. dvě hodiny louhovat.
V míse vyšlehejte máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru do pěny. Poté přimíchejte tvaroh a špetku soli.
Troubu si předehřejte na 170°C, horkovzdušnou na 150°C.
Do krupičky nebo hrubé mouky nasypte prášek do pečiva a protein, promíchejte a přidejte k tvarohové hmotě.
Pokud je těsto příliš husté, můžete zředit trochou mléka.
Na závěr velmi zlehka přimíchejte našlehané bílky.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto a pečte necelou hodinu - kontrolujte špejlí.
S bábovkou nechte opatrně vychladnout (klidně při otevřené troubě), aby neskecla. 
Vyklopenou bábovku polejte rozehřátou čokoládou a podávejte. 

Dobrou chuť.

0 komentářů