1 kg zadního hovězího – kližka, spodní šál, ossobucco
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky kmínu
3 hřebíčky
1 lžička mleté skořice
1 chilli paprička
1 lžička kurkumi
1 lžička soli
1 jablko rozkrájené na kostičky
2 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
cibule
150 ml zvěřinového vývaru
Rajčatová salsa
5-6 středně velkých zralých rajčat (nejlépe ze zahrádky)
hrst nasekané čerstvé bazalky nebo koriandru
1 červená cibule pokrájená na jemné kostičky
trochu česnekového koření
šťáva z limetky
lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř, chilli paprička
avokádo
Připravíme si směs koření – kmín, hřebíček a chilly papričku si rozmělníme v hmoždíři a smícháme s ostatním kořením.
Maso opláchneme a usušíme a dobře osolíme.
Pokud je kus příliš velký, nakrájejte jej třeba na tři díly.
Maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, tak aby se zatáhlo. Do hrnce přidáme cibuli, česnek, jablka a koření a podlijeme vodou a vývarem.
Využít můžeme tlakový hrnec, pokud použijete normální hrnec, tak maso kontrolujte a případně podlévejte. Maso duste pomalu do měkka, dokud se nezačne úplně rozpadat.
Hotové maso natrhejte pomocí vidličky a vraťte jej zpátky do omáčky.
Zatímco se vaří maso, připravíme si rajčatovou salsu.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, k nim přidáme na drobno nakrájenou šalotku či červenou cibuli. Dochutíme česnekovým kořením, solí a pepřem. Přidat můžeme také pokrájenou chilli papričku a avokádo.
Masovou směsí plníme opečený pita chléb, přidáme rajčatovou salsu a na plátky nakrájené avokádo.
Pro zjemnění chuti, můžeme přidat bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
0 komentářů