Vývar:
- Hovězí žebra
- Pulka cibule
- Dvě celé mrkve
- Celý celer
- Česnek- 3 stroužky
- Pepř- 6 kuliček
- Nové koření- 5 kuliček
Maso a zeleninu na polévku vaříme vcelku alespoň 3 hodiny na mírném plameni, aby polévka lehce probublávala, dle potřeby dodléváme horkou vodou.
Poté vyjmene žebra a obereme maso a nakrájíme zeleninu, dle chuti přisolíme.
Knedlíčky:
- Krůtí (kuřecí) játra- 200 g
- Vejce- 1 ks
- Česnek- 3 stroužky
- Máslo- lžička
- Strouhanka, sůl, pepř
Játra rozetřeme na jemnou kaši, přidáme jedno vejce a zamícháme. Poté přidáme najemno vylisovaný (nejlépe rozetřený) česnek a lžičku másla a opět vše zamícháme. Dle chuti přisolíme a opepříme. Nakonec přidáme trochu strouhanky, aby se ze směsi dali vykoulet knedlíčky a držely pohromadě.
Knedlíčky opatrně přidáme do připraveného vývaru a povaříme do té doby, než vyplavou. Poté přidáme nudle a podáváme.
0 komentářů