Rajská omáčka s těstovinami

Ingredience:

Hovězí plec: 600 g
Špek: 160 g
Kořenová zelenina: 600 g
Cibule: 100 g
Divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list)
Malý kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)
Olej: 100 ml
Cukr: 1 lžíce
Rajský protlak: 200 g
Masový vývar: 1200 ml
Sůl
Pepř
Máslo: 80 g
Citronová šťáva
Těstoviny

Postup:

Maso vcelku prošpikujeme proužky slaniny (1/3 z celkového množství), můžeme protknout i kusy zeleniny (též 1/3 množství), osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, vyjmeme. Do téhož kastrolu s výpekem vložíme na kostičky pokrájený špek, vypečeme dorůžova, přidáme zeleninu a orestujeme do zlatohněda, vložíme koření, zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme rajský protlak, zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (event. hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, nakrájíme, omáčku propasírujeme, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávou.

Podáváme s těstovinami.

0 komentářů