Těsto
35 dkg celozrnné špaldové mouky
6 lžic třtinového cukru
20 dkg másla nebo kokosového oleje
2 vejce
½ prášku do pečiva
Tvarohová nádivka
1 selský tvaroh
½ vanilkového pudingu
Sladidlo – čekankový sirup
Citronová kůra
Maková nádivka
1 hrnek namletého máku
1 hruška nastrouhaná
200 ml selského mléka
rum či amareto
Sladidlo – čekankový/datlový sirup
Jablečná nádivka
2-3 sladší jablka nastrouhaná nahrubo
šťáva z půlky citronu
2 lžíce vanilkového pudingu
skořice
100 – 200 ml vody
Švestková povidla
Postup:
Suroviny na těsto zpracujte do koule a nechte alespoň 20 minut odležet v lednici.
Připravte si nádivky. Těsto rozválejte a vyložte s ním větší formu na koláče. Formu si vystelte pečícím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou.
Těsto propíchejte vidličkou a navrstvěte nádivky.
Pečte při 180°C cca 35 minut.
0 komentářů