Posvícenský nekynutý koláč s čtyřmi nádivkami

 

Těsto

35 dkg celozrnné špaldové mouky
6 lžic třtinového cukru
20 dkg másla nebo kokosového oleje
2 vejce
½ prášku do pečiva

 

Tvarohová nádivka

1 selský tvaroh
½ vanilkového pudingu
Sladidlo – čekankový sirup
Citronová kůra

 

Maková nádivka

1 hrnek namletého máku
1 hruška nastrouhaná
200 ml selského mléka
rum či amareto
Sladidlo – čekankový/datlový sirup

 

Jablečná nádivka

2-3 sladší jablka nastrouhaná nahrubo
šťáva z půlky citronu
2 lžíce vanilkového pudingu
skořice
100 – 200 ml vody

 

Švestková povidla

 

Postup:

Suroviny na těsto zpracujte do koule a nechte alespoň 20 minut odležet v lednici.

Připravte si nádivky. Těsto rozválejte a vyložte s ním větší formu na koláče. Formu si vystelte pečícím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou.

Těsto propíchejte vidličkou a navrstvěte nádivky.

Pečte při 180°C cca 35 minut.

0 komentářů