Ingredience:
2 středně velká vepřová kolena
sůl a čerstvě mletý pepř
1 palice česneku, oloupaného a drceného + 6 stroužků neoloupaných
3 cibule nakrájené nahrubo
300 ml světlého piva
křen, hořčice, kysané zelí (kimchi)
čerstvý chléb k podávání
Postup:
Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte. Řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.
Do pekáčku naskládejte cibuli a neoloupané stroužky česneku a na to položte kolena. Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.
Troubu předehřejte na 160 °C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s křenem, hořčicí a kysaným zelí (pro milovníky ostrého doporučujeme kimchi) a chlebem.
0 komentářů