Suroviny:
700 g hovězí kližka
2 lžíce olej cca
70 g uzený špek jemně pokrájený
sůl
pepř mletý
2 ks cibule
200 g hovězí klobásy
2,5 lžíce hořčice plnotučná
500 ml vývar
100 g nakládané okurky pokrájené na malé kostičky
2 ks vařená vejce
1 větší krajíc chleba na zahuštění
Postup:
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a smažíme. Před dosmažením dozlatova, do vysmažení přebytečné šťávy přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu. Dále přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce za stálého míchání vše smažíme. Přilijeme vývar a nadrobený krajíc chleba na zahuštění, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití dle potřeby a promíchání. Následně vsypeme pokrájenou okurku, kterou bychom měli povařit jen tolik, aby nebyla příliš měkká. Do omáčky na závěr přidáme prohřát jedno nebo dvě pokrájená, na tvrdo uvařená vejce, případně omáčku ještě dochutíme solí či pepřem a podáváme.
0 komentářů