Marocké tajine s kuřecím masem

Ingredience:

Kuřecí prsa 500 g nebo půlka celého kuřete
1 plechovka nakládaných rajčat
Extra panenský olivový olej 4 lžíce
1-2 menší cibule
2 stroužky česneku
mletý zázvor 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
cayenský pepř (chilly) dle chuti
červená paprika 1 lžička
kardamon dvě špetky
hřebíček 3 kusy
1 lžička římského kmínu
citrónová šťáva
sůl
1 střední cuketa
2 velké mrkve
2 větší brambory
Vývar na podlití

 

Postup: 

Nejprve si připravíme směs koření.

Zeleninu si rozkrájíme na asi cca 2 cm veliké kusy. 

Ideální je použít  hrnec kónického tvaru (tajine), ale vystačíte si i s obyčejným tlustostěnným hrncem a pokličkou.

Na středně rozpálené pánvi nebo hrnci osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a všechno koření, chvíli restujeme, dokud se koření nerozvoní.

Přidejte na kousky pokrájené osolené kuřecí maso nebo naporcované kusy celého kuřete.

Jakmile se maso trochu zatáhne, přidáme ostatní zeleninu a smažíme dalších několik minut. Nakonec přidáme rajčata a podlijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a přiklopené necháme probublávat do změknutí.

Podáváme teplé s rýží, bulgurem, quinoou nebo chlebem.

0 komentářů