Kdo by neznal pečená krůtí stehna? Víte ale, že když je budete podlévat vývarem místo vodou, tak je výsledná chuť výrazně lepší? My už krůtí stehna jinak nepečeme. Příprava je totiž velmi snadná a výsledek stojí za to!
Indgredience:
Krůtí stehna
Zeleninový vývar
Bobkový list
Tymián
Nové koření
Sůl
Pepř
Postup:
Do pekáče vložíme krůtí stehna, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a 2 snítky tymiánu.
Podlejeme zeleninovým vývarem.
Zavřený pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 2 hodiny, dokud se nezačne maso oddělovat od kostí. Průběžně poléváme vývarem z pekáče, aby stehno nevyschlo. Po cca 2 hodinách zvýšíme teplotu na 240 °C a necháme v otevřeném pekáči cca 5 minut, aby stehna získala tu správnou barvu.
Jako přílohu doporučujeme celozrnný chléb.
0 komentářů