Kuřecí křídla v medové marinádě se zázvorem

Ingredience:

Kuřecí křídla: 500 g
Med se zázvorem: 6 lžic
Slunečnicový olej: 6 lžic
Sojová omáčka: 1 lžíce
Worcestrová omáčka: 2 lžičky
Sladká mletá paprika: 1 lžička
Chilli: 1/2 lžičky
Česnek: 3 stroužky
Šťáva z 1/2 citronu
Pepř
Sůl

Postup:

Suroviny na marinádu prošleháme metličkou.
Křidýlka osolíme a protáhneme marinádou, uložíme do pekáčku a zalijeme zbytkem marinády, přiklopíme nebo použijeme alobal, necháme marinovat.
V troubě při 160 °C pečeme 3/4 hodiny, pak odklopíme a častého polévání pečeme dalších cca 20 minut při 180 °C
Podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:
Maso marinujeme ideálně 24 hod nebo přes noc, ale stačí i 2 hodiny, když není čas. Křidélka lze připravit i na grilu.

0 komentářů