Ingredience:
100 g másla nakrájeného na kostičky + na vymazání formy
100 g mletých mandlí
100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
100 g krupicového cukru
1 velké vejce
Náplň:
500 g měkkého tučného tvarohu
2 velká vejce
6 lžic zakysané smetany
50 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
150 g máku
1 lžička strouhané kůry z citronu
Postup:
Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Všechny přísady na těsto kromě vejce dejte do robotu a několika pulzy připravte něco jako drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně.) Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto. Dejte chladit na hodinu do lednice.
Dortovou formu o průměru 23–24 cm lehce vymastěte a vyložte těstem včetně okrajů. Pečte zhruba 25 minut.
Utřete tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou (případně doslaďte podle chuti). Nakonec vmíchejte mák. Předpečený korpus vyjměte z trouby a naplňte připraveným tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi 50 minut, až náplň zpevní a těsto bude krásně zlaté.
Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.
Balíček surovin se slevou najdete do 13.3.2021 zde.
0 komentářů