Lívance
250 g najemno pomletých ovesných vloček
1 Selský kefír
2 vejce
1 lžička třtinového cukru
1,5 lžičky jedlé sody
Kokosový či jiný olej na smažení
Zdobení
2 hrušky
(50 ml bílého vína)
1 – 2 lžičky třtinového cukru
tvaroh/jogurt
skořice
javorový sirup
Příprava:
Ovesné vločky rozemeleme v mixéru na mouku a přimícháme jedlou sodu. Přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Lívance opékáme na pánvičce či v lívanečníku na středním plamenu (není dobré opékat lívance příliš zhurta) stačí použít jen kapičku oleje.
Hrušky si pokrájíme na kostky a orestujeme na pánvičce. Můžeme přidat kapku bílého vína nebo pár lžic vody či citrónové šťávy. Když hrušky trochu změknou tekutinu slijeme a posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Jakmile cukr zkaramelizuje, máme hotovo.
Lívance promazáváme tvarohem či jogurtem. Přidáme zkaramelizované hrušky a nakonec polejeme javorovým sirupem a posypeme skořicí.
0 komentářů