Jehněčí Ossobuco s gremolatou

Suroviny:

1 balení BIO jehněčího ossobuca
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
trocha mouky
2 mrkve
2 střední cibule
1/2 l bílého vína
300 ml drcených rajčat
50 g selského másla
300 ml vývaru

Gremolata:
2 stroužky česneku
kůra z jednoho citronu
svazek plocholisté petrželky

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170°C. Porce ossobuca po obvodu nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.
Plátky osolíme a opepříme, obalíme v mouce.
Zprudka plátky osmažíme. Vyjmeme z pánve a uložíme na vyšší plech.
Ve výpeku necháme rozpustit máslo a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou mrkev.
Orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit a přidáme rajčata a vývar.
Omáčkou zalijeme plátky masa na plechu a vložíme do trouby, kde pečeme do změknutí zrhuba 2 hodiny.
Na gremolatu si nasekáme petrželku a česnek najemno, spolu s citronovou kůrou vložíme k upečenému masu a ještě pečeme cca 5 minut.

Podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší. 

0 komentářů