Hovězí roastbeef

Suroviny:
1 kg hovězího válečku
Sůl
Pepř
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
2 dcl hovězího vývaru
Chléb

Postup:
Maso osolíme a opepříme a ze všech stran osmahneme na rozpáleném sádle, aby se udělala krusta a všechna šťáva zůstala v mase.

Poté jej dáme do zapékací misky a podlijeme vývarem (cca 1 dcl). Takto připravené maso dáme do předem vyhřáté trouby (cca na 80 °C) a pomalu jej takto pečeme cca 2,5 hodiny. Postupně podléváme zbytkem vývaru.

Hotové maso poznáme na omak, kdy je při zmáčknutí pružné a nepoušít ji žádnou krev. Pro nejlepší výsledek je dobré měřit teplotu uvnitř, která by na konci pečení měla být 55-60 °C.

Podáváme třeba s čerstvým chlebem.

Balíček surovin se slevou najdete do 13.3.2021 zde.

0 komentářů