Hovězí na žampionech s vínem a brusinkami

 Ingredience:

500 g hovězího zadního masa
sůl
pepř
1 velká cibule
1 menší mrkev a petržel, kousek celeru
sklenka bílého vína
2 lžičky koření divočina
2 lžíce hladké mouky
250 g žampionů (nebo jiných čerstvých hub)
2 lžíce másla
špetka soli a drceného kmínu
kelímek zakysané smetany

Postup: 

Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vařící vodou a dusíme v troubě za občasného podlití vodou a přelévání výpekem. Využít take můžete tlakový hrnec, který výrazně sníží dobu dušení. Ke konci dušení podlijeme vínem.
Mezitím očistíme houby, pokrájíme je a osmahneme na másle. Mírně přisolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Přidáme houby a dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s těstovinami. Omáčku na talířích doplníme brusinkami nebo rybízem (a la brusinky).

 

0 komentářů