800 g dužiny z dýně bez semínek (hokkaido)
2 lžičky másla
1 cibule najemno nakrájená
2 stroužky česneku
1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
1 lžička kari koření
1 lžička třtinového cukru
600 ml zeleninového vývaru
sůl, mletý pepř, smetana dle chuti
hrst opražených dýňových nebo slunečnicových semínek
1 čerstvá nebo sušená chilli paprička
lžíce chilli oleje na zakápnutí
Na másle zpěníme cibuli, orestujeme společně s česnekem. Přidáme dýni a pět minut restujeme. Přidáme mrkev, kari, cukr a zalejeme vývarem.
Vaříme do měkka, poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
Dochutíme solí, pepřem, smetanou.
Na servírování použijeme nakrájenou chilli papričku a semínka.
Určitě se nám pochlubte do komentářů s Vaším receptem, či zda se Vám polévka povedla podle nás :-)
0 komentářů