Dýňový krém s chilli

800 g dužiny z dýně bez semínek (hokkaido)

2 lžičky másla

1 cibule najemno nakrájená

2 stroužky česneku

1 mrkev, nastrouhaná nahrubo

1 lžička kari koření

1 lžička třtinového cukru

600 ml zeleninového vývaru

sůl, mletý pepř, smetana dle chuti

hrst opražených dýňových nebo slunečnicových semínek

1 čerstvá nebo sušená chilli paprička

lžíce chilli oleje na zakápnutí

 

Na másle zpěníme cibuli, orestujeme společně s česnekem. Přidáme dýni a pět minut restujeme. Přidáme mrkev, kari, cukr a zalejeme vývarem.

Vaříme do měkka, poté rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochutíme solí, pepřem, smetanou.

Na servírování použijeme nakrájenou chilli papričku a semínka.

 

Určitě se nám pochlubte do komentářů s Vaším receptem, či zda se Vám polévka povedla podle nás :-)

0 komentářů