Ingredience:
1 středně velká cibule nakrájená najemno
1 lžíce selského másla
Bílé víno 2 dcl
Kulatozrnná rýže 200 g
½ dýně hokkaido nebo jedna menší dýně nakrájená na kostičky
čerstvá šalvěj
Vývar – hovězí, zeleninový nebo zvěřinový cca 800 ml
Sůl
Pepř
Kozí sýr
Postup:
Dýni si dáme předpéct do trouby, změklou dýny rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Na másle osmahneme cibuli a necháme zesklovatět., pro vůni přidáme lístky šalvěje, který poté vyjmeme. Přisypeme rýži a mícháme, než zrnka takzvaně zprůsvitní.
Podlijeme vínem.
Rýži stále mícháme a postupně přiléváme tekutiny, vždy po odpaření.
Nakonec přidáme dýňové pyré, dochutíme solí a pepřem a na drobno nakrájenou šalvějí.
Hotové rizoto zdobíme kozím sýrem, případně ho můžeme vmíchat dovnitř rizota ještě v hrnci.
Rizoto by mělo zůstat mazlavé nebo mírně tekuté.
0 komentářů