Cukeťáčky

Suroviny

800 g nastrouhané cukety
lžička soli
1 hrnek jemných ovesných vloček
¾ hrnku nastrouhaného balkánského sýru
2 malé stroužky česneku
3 vejce
slunečnicový olej
sůl, pepř a majoránka

 

Postup

Cukety si oloupáme a nastrouháme (u mladých cuket můžete slupku nechat). Nastrouhanou cuketu vložíme do cedníku a osolíme lžičkou soli. Po cca 15 minutách cuketu vymačkáme, aby pustily většinu vody a osušíme utěrkou.

Osušené a nastrouhané cukety dáme do velké mísy a smícháme se všemi ostatními surovinami.

Pokud je směs příliš řídká, zahustíme ještě vločkami nebo kukuřičnou moukou.

Cukeťáčky opékáme na rozehřáté pánvi (stačí minimum oleje), pokud chcete mít cukeťáčky všechny stejně hezky kulaté, použijte lívanečník.

 

Hotové cukeťáčky chutnají výborně teplé i studené, doplnit je můžete o tvaroh smíchaný s kapkou jogurtu a ochucený solí a pažitkou.

0 komentářů