Ingredience:
250 g špaldové mouky
100 g kokosové mouky
50 g kakaa
1 lžička perníkového koření
¾ kypřícího prášku
1 lžička soli
170 ml olivového oleje
250 g medu (pokud máte radši sladší, přidejte třtinový cukr)
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
500 ml nahrubo nastrouhané cukety
Na ozdobu:
3 kostičky vysokoprocentní čokolády
mandlové/kešu/burákové máslo
lískové/vlašské/pistáciové oříšky
Drcené kakaové boby
Nepovinně maliny, jahody
Postup:
Troubu si předehřejte na 175°C.
Vejce a med vyšlehejte metličkou do pěny, přidejte olej, extrakt a nastrouhanou cuketu. V druhé míse smíchejte sypké ingredience. Nakonec vmíchejte oříšky nebo je nasypte na vrch koláče.
Těsto přelijte do formy vystlané pečícím papírem a pečte cca 35-45 minut. Buchta by měla být vláčná, malinko mazlavá jako brownies.
Hotový koláč nechejte vystydnout a přelijte oříškovým máslem s rozpuštěnou čokoládou. Na závěr posypte drcenými boby, oříšky a ovocem.
0 komentářů